Przepis na pyszny domowy CHLEBEK
(z piekarnika) na miodzie z bakaliami

Składniki na 3-4 chlebki:

  • 900 g mąki pszennej razowej
  • 440 g mąki żytniej
  • 80 g świeżych drożdży
  • 100 g cukru (do pożywienia drożdży)
  • 3-4 płaskie łyżeczki soli (najlepiej zdrowej – „różowej” himalajskiej)
  • Kilka łyżek (MIX) zdrowych olejów (np.: 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki innego, dowolnego oleju)
  • 3-4 łyżki prawdziwego miodu
  • Twoje ulubione BAKALIE, np.: słonecznik, orzechy, pestki dyni, suszona żurawina, etc.
  • 1 litr wody (½ dajemy do zaczynu drożdżowego, a ½ do „pierwotnego ciasta”)
  • … oraz Dużo Twojej Miłości i Dobroci J (to BOSKI warunek; bezwzględnie konieczny)

Obejrzyj nasz redakcyjny filmik, jak wykonać samemu DOMOWY CHLEB w piekarniku, krok po kroku:

Smacznego życzy Wam,
EKIPA FiLMOWA
Redakcji Portalu Kucharex.pl

print