Zapiekane ziemniaczki ze śmietaną i świeżymi ziołami ?!
Toż to prawdziwe połączenie najlepszych składników dla naszych kubków smakowych!
Raj, boskość i rozkosz w naszych ustach! MNIAM! 😀
Jak to przyrządzić?
Ziemniaki obrać i pokroić na talarki (można dodać cebuli, pieczarek lub sera – wg gustu).
Obsypać i natrzeć przyprawami odpowiednimi do ziemniaków lub własnymi (wedle pomysłu) 🙂 mogą to być np.:
(rozmaryn, świeża bazylia, oregano, sproszkowana papryka, zgnieciony czosnek).
Piec. ok. 40 min w temp. 220 st.C.
Przygotować świeżą śmietanę, kefir lub maślankę, jako sos lub popitka,
świeży pieprz i sól dla smaku oraz jeśli ktoś lubi świeży koper lub szczypiorek.
Proste – a dobre! Prawda? 🙂
Mmmmmmm, ale pyszkaaa!
Smacznego! 🙂