Są idealną opcją zamiast słodyczy, ale nie tylko! Można je jeść również, jako główne dania oraz żywić się tylko nimi. Idealne na lato. Świetnie uzupełniają braki witamin i minerałów zimą. Pyszne, słodkie, smakowe. OWOCE – och, jak bardzo je kochamy! Czas na rozpoczęcie „owocowego fantazjowania”.
Jak można podawać pyszne owoce? Ho, ho, ho! Na wiele różnych sposobów. Dzisiaj podajemy Wam trzy przykładowe możliwości:
-
Zajefajna sałatka owocowa – czysta, przejrzysta i bardzo soczysta!
Owoce kroimy na duże kawałki, ćwiartki. Ważna jest kompozycja smakowa. Nie za dużo słodkich i nie za dużo kwaśnych owoców w jednej miseczce to podstawa. Przykład: duże czerwone winogrona, brzoskwinie z puszki, jabłko, pomarańcza, gruszka, truskawki. Możesz tu sypnąć słonecznikiem i polać jogurtem jagodowym. Pycha! Cała miska na cały dzień – a Ty się rozkoszujesz, pałaszujesz i chudniesz.
-
Mięsiste owoce, smażone w korzennych i sezamie
Chińska metoda na co poniektóre owoce. Uwielbiają ją: BANANY, gruszki i jabłka. Zamiast w cieście i w oleju; użyj zdrowego oleju kokosowego, przypraw korzennych (np.: zmielone goździki, cynamon, kardamon, imbir) oraz sezamu. Obtocz cząstki owoców w wyżej wymienionych specjałach i podsmaż dla gratki, mamci i tatki. Wszyscy się najecie, więcej znów zechcecie! J
-
Owocowe szaszłyczki – owocowy #orgazm kucharex.pl
Proste jest piękne. Deska nóż, kilka rodzajów owoców i wększe wykałaczki (drewniane patyczki, jak do szaszłyków na grilla). Przykład: banan, truskawka, winogron, gruszka, pomarańcza. Nabijaj cząstki na patyczki, komponuj swoje wzory i kolory. Może trochę pofantazjuj? Połącz grejpfruta z borówką, antonówkę z papierówką, myśl, twórz, kreuj, smakuj, jedz, kochaj i śmiej się – bez obaw o zbędne kilogramy! Hurra! J