Przepis na pyszny domowy CHLEBEK
(z piekarnika) na miodzie z bakaliami
Składniki na 3-4 chlebki:
- 900 g mąki pszennej razowej
- 440 g mąki żytniej
- 80 g świeżych drożdży
- 100 g cukru (do pożywienia drożdży)
- 3-4 płaskie łyżeczki soli (najlepiej zdrowej – „różowej” himalajskiej)
- Kilka łyżek (MIX) zdrowych olejów (np.: 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki innego, dowolnego oleju)
- 3-4 łyżki prawdziwego miodu
- Twoje ulubione BAKALIE, np.: słonecznik, orzechy, pestki dyni, suszona żurawina, etc.
- 1 litr wody (½ dajemy do zaczynu drożdżowego, a ½ do „pierwotnego ciasta”)
- … oraz Dużo Twojej Miłości i Dobroci J (to BOSKI warunek; bezwzględnie konieczny)
Obejrzyj nasz redakcyjny filmik, jak wykonać samemu DOMOWY CHLEB w piekarniku, krok po kroku:
Smacznego życzy Wam,
EKIPA FiLMOWA
Redakcji Portalu Kucharex.pl